Ongevallen met dieren

Een ongeluk zit in een kleine hoek, ook met dieren. Denk bijvoorbeeld aan bijtende honden of een kat op de weg die een ongeluk veroorzaakt.

Hoe werkt het precies

Wie is aansprakelijk bij letselschade door een dier?

Wanneer u letselschade heeft opgelopen door een dier, bijvoorbeeld doordat u een trap van een paard heeft gekregen, is de eigenaar of bezitter van het dier aansprakelijk voor de materiële en immateriële letselschade. Dit wordt risicoaansprakelijkheid genoemd. In de meeste gevallen is de eigenaar of bezitter hiervoor verzekerd en kan uw schade op een eenvoudige manier worden verhaald bij de verzekeraar.

Hulp nodig bij het vaststellen en verhalen van uw schade? Neem hier contact met ons op, dan komen wij zo snel mogelijk voor u in actie. 

Lichamelijke letschaden
Let op

Wanneer heb ik recht op schadevergoeding?

Indien u letselschade heeft opgelopen door een dier, heeft u recht op schadevergoeding als het dier u ‘in eigen energie’ heeft verwond en eigendom is van een ander. Het dier moet dus niet op commando van zijn eigenaar hebben gehandeld.

Hulp met

Juridische hulp bij letselschade door dieren

Een schadeclaim indienen voor letselschade die is veroorzaakt door een dier? Van der Pols Letselschade in Rotterdam helpt u graag.

  vdpl

  Van der Pols Letselschade in Rotterdam is een jong, dynamisch en modern letselschadekantoor met korte communicatielijnen en veel persoonlijk contact.

  VDPL gelooft in een persoonlijke aanpak en luistert naar uw verhaal om te begrijpen wat u nodig heeft.

  Adres

  Strevelsweg 700
  Unit 303 – G8899
  3083 AS Rotterdam

  Telefoon

  <ahref=”tel:00316-10497952>06 10 49 79 52

  E-mail

  info@vdpl.nl