FAQ

FAQ
 1.   Wat kost het om VDPL in te schakelen?

  Het kost u niets. De kosten van VDPL worden bovenop uw schade bij de aansprakelijke verzekeraar gevorderd. U krijgt nooit een nota van ons.

 2. Maar hoe zit dat dan als de aansprakelijkheid uiteindelijk niet wordt erkend?

  VDPL maakt van tevoren een inschatting van de haalbaarheid van een zaak. Mocht de aansprakelijkheid onverhoopt niet worden erkend, dan komt dat voor risico van VDPL. U ontvangt geen nota van ons

 3. Wat is de hoogte van een schadevergoeding?

  Dit valt vooraf niet te zeggen. De hoogte van de schadevergoeding is van veel factoren afhankelijk. Om de schade vast te stellen, is het van belang dat u zich laat bijstaan door een gekwalificeerde belangenbehartiger.

 4. Ik heb een ongeval in het buitenland gehad. Kan VDPL mij dan helpen?

  Indien u een SVI-verzekering (schadeverzekering inzittenden) hebt afgesloten, dan kan VDPL u naar alle waarschijnlijkheid helpen.

 5.   Het ongeval is mijn schuld. Heb ik dan recht op een schadevergoeding?

  In veel gevallen is er sprake van een deelschuld. Het loont de moeite om uit te zoeken of de wederpartij een verwijt te maken valt. Mogelijk kunt u een deel van uw schade vergoed krijgen.

   

  Indien u een schadeverzekering inzittenden (SVI-dekking) hebt afgesloten, wordt uw letselschade zelfs vergoed indien u zelf (gedeeltelijk) schuldig bent aan het ontstaan van het ongeval. Bekijk altijd het polisblad van uw autoverzekering om te controleren of u een SVI-dekking hebt afgesloten.

 6. Hoe lang loopt een letselschadezaak?

  Dit is met name afhankelijk van uw herstel. In het algemeen kan worden gezegd dat een letselschadezaak snel regelbaar is indien u snel herstelt. Uiteraard kunnen er omstandigheden zijn waardoor een zaak wat langer loopt. Bij VDPL zal een zaak niet langer worden aangehouden dan nodig is.

 7. Kan de schadevergoeding van mijn minderjarige kind op mijn bankrekening worden overgemaakt?

  Nee, in een letselschadezaak van een minderjarige wordt de schadevergoeding overgemaakt op een spaarrekening met BEM-clausule op naam het kind. BEM staat voor Belegging Effecten en andere gelden Minderjarigen. Het slachtoffer kan pas over de gelden beschikken zodra hij/zij meerderjarig is geworden. Hiermee worden de belangen van de minderjarige beschermd.

  vdpl

  Van der Pols Letselschade in Rotterdam is een jong, dynamisch en modern letselschadekantoor met korte communicatielijnen en veel persoonlijk contact.

  VDPL gelooft in een persoonlijke aanpak en luistert naar uw verhaal om te begrijpen wat u nodig heeft.

  Adres

  Strevelsweg 700
  Unit 303 – G8899
  3083 AS Rotterdam

  Telefoon

  <ahref=”tel:00316-10497952>06 10 49 79 52

  E-mail

  info@vdpl.nl