Letselschade bij ondernemers

Als u zelfstandig ondernemer bent en letselschade oploopt, dan loopt u mogelijk winst mis omdat u niet kunt werken. Daarnaast kan dit de continuïteit van uw onderneming negatief beïnvloeden. Uw schade kan dus zeer ingrijpend zijn.

Hoe werkt het precies met

Letselschade bij ondernemers

Wanneer u tijdelijk of volledig arbeidsongeschikt raakt door letselschade, lijdt u direct schade. Het is lastig om letselschade in te schatten bij zelfstandig ondernemers. Uw grootste schadepost is dan waarschijnlijk verlies aan verdienvermogen. Er zal onder andere moeten worden gekeken naar uw winst- en verliesrekening, zodat op basis daarvan een vergelijking kan worden gemaakt tussen de hypothetische situatie waarin u geen letselschade heeft opgelopen en de feitelijke situatie na uw ongeval.

Ook de positie van zzp’ers die arbeidsongeschikt raken is erg kwetsbaar. Zij zijn niet in loondienst bij een werkgever die hun loon doorbetaald tijdens ziekte, en zijn hiertegen meestal ook niet verzekerd. De financiële impact kan erg groot zijn. Verlies aan verdienvermogen zal ook hier weer de grootste schadepost zijn.

 Uiteraard kunnen er ook andere materiële schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen. Denk dan aan medische kosten, hulp in uw huishouden of aanpassingen aan uw huis. Ook komt u in aanmerking voor smartengeld.

Lichamelijke letschaden
En wat nu

Inkomsten van een zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemer is het verlies van uw inkomen misschien wel de belangrijkste bedreiging. U kunt deels of volledig arbeidsongeschikt raken als gevolg van een ongeval. Er is dan geen vangnet zoals bij een loondienstverband wel het geval is.

Hebt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Ook dan is het nog maar de vraag of alle inkomensschade vergoed wordt. Van der Pols Letselschade helpt u bij het verhalen van uw inkomensschade.

Hulp nodig van een jurist

Juridische hulp bij letselschade zelfstandig ondernemer

Er komt heel wat kijken bij het vaststellen van letselschade bij een zelfstandig ondernemer. Het is daarom belangrijk om advies in te winnen bij een ervaren letselschadejurist. Van der Pols Letselschade is u graag van dienst.

  vdpl

  Van der Pols Letselschade in Rotterdam is een jong, dynamisch en modern letselschadekantoor met korte communicatielijnen en veel persoonlijk contact.

  VDPL gelooft in een persoonlijke aanpak en luistert naar uw verhaal om te begrijpen wat u nodig heeft.

  Adres

  Strevelsweg 700
  Unit 303 – G8899
  3083 AS Rotterdam

  Telefoon

  <ahref=”tel:00316-10497952>06 10 49 79 52

  E-mail

  info@vdpl.nl