Ongeval met een buitenlands voertuig

Ben je aangereden door een auto met een buitenlands kenteken, dan ben je gelukkig ook verzeker. Er moeten dan wel andere stappen genomen worden.

Hulp bij een

Ongeval met een buitenlands voertuig

Heeft u in Nederland een aanrijding gehad met een buitenlands voertuig, en daardoor letselschade opgelopen?

Weet dat u in veel gevallen via een Nederlandse verzekeraar terecht kunt bij de buitenlandse verzekeraar van uw wederpartij. Het is belangrijk dat u ter plekke het schadeformulier invult en foto’s neemt als bewijs.

Wat te doen bij een ongeluk met een buitenlands voertuig?

Wanneer u in Nederland een ongeluk heeft gehad met een buitenlands voertuig, kunt u uw letselschadeclaim gewoon indienen bij een Nederlandse verzekeraar. Deze vertegenwoordigt dan de buitenlandse verzekeraar. Als u een aanrijding met een buitenlands voertuig hebt gehad in een ander land binnen de Europese Unie, dan kunt u ook gewoon bij uw Nederlandse verzekeraar terecht.

In sommige gevallen is het noteren van de gegevens van de wederpartij niet mogelijk, bijvoorbeeld wanneer het ongeval zo ernstig is dat het slachtoffer met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. In zo’n geval kunnen getuigenverklaringen, een proces-verbaal en/of de beoordeling van een medisch specialist als bewijs dienen.

Wat als het voertuig van de tegenpartij niet is verzekerd of is doorgereden?

In bepaalde gevallen kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds van het land waar het ongeval gebeurde. Het Nederlandse Waarborgfonds kan dan bemiddelen of de schade regelen.

verkeersongeval

Juridische hulp bij een ongeluk met een buitenlands voertuig

Als uw wederpartij (wettelijk) aansprakelijk is voor het ongeval, kunt u uw schade melden bij uw verzekering. Dit kan uw autoverzekering zijn, maar ook uw rechtsbijstandsverzekering. Bent u niet verzekerd? Schakel dan juridische hulp in. Van der Pols Letselschade zoekt graag voor u uit waar u uw schade kunt verhalen en dient uw claim voor u in.

  vdpl

  Van der Pols Letselschade in Rotterdam is een jong, dynamisch en modern letselschadekantoor met korte communicatielijnen en veel persoonlijk contact.

  VDPL gelooft in een persoonlijke aanpak en luistert naar uw verhaal om te begrijpen wat u nodig heeft.

  Adres

  Strevelsweg 700
  Unit 303 – G8899
  3083 AS Rotterdam

  Telefoon

  <ahref=”tel:00316-10497952>06 10 49 79 52

  E-mail

  info@vdpl.nl