Letselschade bij verkeersongevallen

Bent u betrokken bij een verkeersongeval? Dit is zeer vervelend, zeker als u daarbij letselschade heeft opgelopen. Deze letselschade kan bijvoorbeeld leiden tot hoge (medische) kosten. Het is belangrijk dat u snel actie onderneemt. Wij helpen u daarom graag met het aansprakelijk stellen van uw wederpartij en uw schadevergoeding te claimen.

Hoe werkt het precies

Krijg ik mijn schade vergoed na een verkeersongeval?

Er is sprake van een verkeersongeval als schade ontstaat na een ongeluk tussen één of meerdere weggebruikers. Als u slachtoffer bent van een verkeersongeval kunt u zowel materiële schade als immateriële schade hebben opgelopen. Bijvoorbeeld schade aan uw auto. Of u schadevergoeding kunt claimen hangt af van de betrokkenen (bijvoorbeeld auto’s, fietsers of voetgangers). Er is namelijk geen sprake van een verkeersongeval wanneer het om alleen voetgangers gaat.

Hulp nodig bij het vaststellen en verhalen van uw schade? Neem hier contact met ons op, dan komen wij zo snel mogelijk voor u in actie.

Lichamelijke letschaden
verkeersongeval

Wat moet ik doen bij een verkeersongeval?

Bij een verkeersongeval kunnen verschillende partijen betrokken zijn. Om goed te kunnen vaststellen wie verantwoordelijk is, is het belangrijk om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen. Noteer altijd de gegevens van de wederpartij (vul het schadeformulier in) en eventueel ook de gegevens van getuigen. Neem daarnaast foto’s van het ongeval. Uw schade kan misschien worden vergoed door de verzekeraar van de wederpartij. Indien u een schadeverzekering inzittenden (SVI-verzekering) hebt afgesloten, wordt uw letselschade zelfs vergoed indien u zelf (gedeeltelijk) schuldig bent aan het ontstaan van het ongeval.

In sommige gevallen is het noteren van de gegevens van de wederpartij niet mogelijk, bijvoorbeeld wanneer het ongeval zo ernstig is dat het slachtoffer met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. In zo’n geval kunnen getuigenverklaringen, een proces-verbaal en/of de beoordeling van een medisch specialist als bewijs dienen.

Neem contact op voor

Juridische hulp bij een verkeersongeval

Slachtoffer of betrokkene bij een verkeersongeval zijn kan veel stress veroorzaken. Het is daarom fijn als een ervaren letselschadeadvocaat met u meekijkt. Van der Pols Letselschade is gespecialiseerd in verkeersrecht en bewijsposities en staat u graag bij.

  vdpl

  Van der Pols Letselschade in Rotterdam is een jong, dynamisch en modern letselschadekantoor met korte communicatielijnen en veel persoonlijk contact.

  VDPL gelooft in een persoonlijke aanpak en luistert naar uw verhaal om te begrijpen wat u nodig heeft.

  Adres

  Strevelsweg 700
  Unit 303 – G8899
  3083 AS Rotterdam

  Telefoon

  <ahref=”tel:00316-10497952>06 10 49 79 52

  E-mail

  info@vdpl.nl